ONCLE BUSCALL. el mestre tioner. lo compare troncaire

L'Oncle Buscall té cura dels tions que es desperten als arbres, d'on els despenja i els lliura a la canalla.

El Cosinam

L’Oncle Buscall va molt atrafegat amb els tions. És que el món és tan gran i hi ha tants arbres!!…. Els del COSINAM li donem un cop de mà buscant els tions, amb les visites per lliurar els tions a l’escola, amb el conte, amb la cançó i amb tot allò que se’ns acut.

Si algun dia veus algú amb una barretina verda amb una fulla d’heura de color taronja no ho dubtis: és un cosí de l’Oncle Buscall.barretines
Quina barretina, eh?
OI QUE FA PATXOCA!?

Un cop l’any, a la primavera ens ajuntem tots els cosins que podem per celebrar l’Aplec del Florir. Hi ha cosins i cosines, n’hi ha d’alts i de baixos, de grassos i de prims, vaja, que n’hi ha de tota mena com pots veure aquí sota.

dibu

Saps perquè som cosins? Doncs… perquè ens fan gràcia aquests éssers de fusta, i perquè guardem uns records innocents de quan de xiquets els donàvem de menjar per després fer-los rajar, i perquè ens agrada veure com els xiquets d’ara poden xalar amb els tions tant com xalàvem nosaltres, i perquè volem que la quitxalla s’estimi els arbres del bosc, dels parcs, de vora la carretera, dels carrers i de les places, i com homenatge al món vegetal que fa que aquest planeta combini el color verd de les plantes amb el blau del mar.

Moltes gràcies a la cosina Mabel Gutierrez per la barretina, al cosí Floro Azqueta per la foto i al cosí Jordi Roca pel dibuix.

Informació

This entry was posted on 17 Novembre 2013 by in Cosinam.
%d bloggers like this: